T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dergilerimiz

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi "Her dergi bir mekteptir" anlayışı ile hareket ederek okulu çoğaltıyor. Biliyoruz ki dergiciliğin ortaya çıkışı ve gelişmesi, edebiyat, felsefe, fen bilimleri ve sosyal bilimlerin gelişimiyle doğrudan ilişkilidir. Kültür formasyonu yüksek olan okullarda gerçekleştirilen birikim sonucu dergicilik bir bilgi ve ürün havuzu işlevi görür. Dergicilik faaliyetleriyle yeni yazarların, şairlerin, tasarımcıların, bilim adamlarının keşfine çıkılıyor ve taze yetenekler irfan teknesinde yeniden yoğruluyor. KAİHL´de zengin içeriği ve görsel tasarımıyla okul dergiciliği alanında örnek, dokuz dergi çıkarılıyor. Bu yönüyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 4. Türkiye Dergi Fuarı´nda dergiciliğin en´leri töreninde "en çok dergi çıkaran okul" ödülünü almaya hak kazandı. 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

2020 Dergilerimiz.
______________________________________________

03-06-202127-06-202027-06-202027-06-202027-06-202027-06-2020

 

 

 

 

 

 

 ____________________________________________________________________________________________

2019 Dergilerimiz.
______________________________________________

 

 

 27-06-2020


 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

azade kapak

seher kapak

kultur mantari kapak

mavi elma

03-10-2017

 

SEHER

Seherlerle Kalkıp Seherlere Yürüyenler!

Seher, okulumuzun kurulduğu ilk yıllardan itibaren ilk ve en önemli yayın organı olan dergimizdir. Nevzat Yüksel hocanın bir grup öğrenciyle başlattığı bu çalışma, bugün 2000 adet basılan ve yazılarında en az 50 öğrencinin imzası bulunan profesyonel bir dergi haline gelmiştir.

Dergimizin, kültür, sanat ve edebiyatın imam hatipli gençlerin kaleminden yorumlandığı kendine mahsus bir  "tarz-ı edebi" si vardır. Gerek işlenen konular gerekse farklı dünya görüşlerine mensup sanatçılarla yapılan röportajlar, gezi ve incelemeler, Seher1i zaman içinde bir kültür sanat okulu haline getirmiştir.

Seher'in bir diğer özelliği de sanatın, sanatçının rolünü üstlenip, hitap ettiği toplumun daima bir adım önünden yürümesidir. Bu yönüyle Seher´in sanat eseri vasfı perçinlenirken, eğiticilik vasfı da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Seher´in en önemli amacı, şüphesiz ki yetenekli öğrencilerimize uygun ortam hazırlaması, onlara kendini ifade etme fırsatı sunmasıdır. Bu doğrultuda okulumuzda Seher mektebinde yetişen bir de

"Genç Yazarlar Kadrosu" oluşmuştur. Yazarlar kadrosuna dahil öğrencilerimize sistemli okuma alışkanlığını kazandırmak ve yazarlık eğitimi vermek de Seher´in misyonları arasındadır.

MAVİ ELMA DERGİSİ

Öğrencilerimizin derslerde kazandığı bilgiyi düşünceye dönüştürülebilme melekesi kazanabilmeleri, dünya düşünce tarihini ana hatlarıyla kavrayarak güncel problemlere pratik çözüm üretebilecek yeni fikirler üretebilmeleri amacıyla çıkıyor Mavi Elma.

Günümüz entelektüelleriyle görüşmeler, röportajlar ve daha pek çok örnek rehber faaliyetler ışığında yayınladığımız Mavi Elma yılda bir kez yayınlanmaktadır. Bir felsefe ve sanat dergisi olarak yayınlanan Mavi Elma okulumuzun kurumsal kimliğine varlığı ve çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunuyor.

AZADE DERGİSİ

"Azade" ilahiyat alanıyla ilgili yazıların yer aldığı mesleki bir dergidir. Dini ve mesleki konularda öğrencilerimizin deneme, makale ve araştırma yazıları, şiirleri ve röportajları dergimizde yer almaktadır. Dergide yer alan yazılar öğrencilerimizin yetenek, çalışma, araştırma ve emeklerini sergilemektedir. Dergi yayın kurulunda okumayı, araştırmayı ve üretmeyi seven öğrenciler medeniyet ufkumuza ışık tutuyor.

KALEM GAZETESİ

Kalem Gazetesi, okulumuzla ilgili haberleri yayınlayarak tarihe bir not düşüyor. Gazeteciliğin üstlendiği iletişim misyonunu okulumuzda da üstlenmeyi hedefliyor.

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan gazetemizde şiir, deneme, köşe yazısı, kitap tanıtımı, karikatür ve bulmaca bölümleri de yer alıyor.

YANSIMA

Okulumuz öğrencilerinin çeşitli gün ve haftalara ilişkin şiir, mektup, hikaye, anı ve denemelerinin yer aldığı "Kültür Edebiyat Kulübü"nün yayın organı olarak çıkıyor.

SEDEF

Çeşitli gün ve haftalara ilişkin okulumuz öğrencilerinin şiir, mektup, hikaye, anı ve denemelerinin yer aldığı "E-Dergi Kulübü "nün yayın organı olarak çıkıyor.

KÜLTÜR MANTARI

Okulumuzda "Fen Bilimleri" alanında yayın yapan, öğrencilerin derlediği çeşitli haber ve araştırmaların yer aldığı "Proje Biyoloji Kulübü "nün yayın organı olarak çıkıyor.

 

Okulumuzda öğrencilerin hem yabancı dile karşı ilgilerini artırmayı hem de İngilizce materyaller (hikaye, mektup, şiir, bulmaca) üretme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan dergi "İngilizce Yayın Kulübü" tarafından yayınlanmaktadır.

ÇEKiRDEKSiZ KARPUZ

 Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı karikatür ve mizah dergisidir. Çekirdeksiz Karpuz, bakış ve zeka arasına bir mizah kültürü inşa ediyor., 

dergiler

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2015 - Güncelleme: 03.06.2021 18:10 - Görüntülenme: 14396
  Beğen | 9  kişi beğendi