Faruk UZUN - Vice Principal/Müdür Başyardımcısı

Faruk Uzun is a Vice Principal who is in charge of A Block student office, social activities, canteen controlling.

10.12.1975 yılında Bolu´nun Göynük ilçesi Himmetoğlu Köyü´nde dünyaya geldi. İlk öğrenimini köy ilkokulunda tamamladıktan sonra bir yıl Kur´an Kursuna devam etti. 1988 yılında kaydolduğu Göynük İmam Hatip Lisesi´nden 1994 yılında okul birinciliği ile mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve 1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku bölümünden mezun oldu. 20.10.1999 yılında İstanbul Kartal Burak Bora Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak mesleğe başladı. Burada dört yıl görev yaptıktan sonra yarım dönem İstanbul Kartal İhsan Bayrakçı ilkokulunda, yarım dönem İstanbul Kartal Şehit Hüseyin Ağırman Endüstri Meslek Lisesinde görevlendirme olarak çalıştı. 2004 yılında İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine atandı. Bu okulda 2006-2010 yılları arasında Müdür Yardımcılığı görevini ifa etti. 2013 yılında İstanbul Kartal İmam Hatip Ortaokulu Kurucu Müdürlüğü görevinde bulundu. Okulu eğitime açtıktan sonra tekrar Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine döndü. 2015 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 15.11.2019 yılında Müdür Başyardımcılığı kadrosuna atanan Faruk UZUN evli ve iki çocuk babasıdır.

GÖREV VE SORUMLULUKLARI

1-Tüm  okul erkek öğrencilerin iş ve işlemleri

2-Öğrenci dosyalarının sınıf öğretmenlerince aktif olarak kullanılmasını sağlamak.

3-Öğrencilerin kılık-kıyafet genelgesine göre gelip gitmelerini sağlamak.

4-Okul zil, seslendirme düzeni, elektrik lambaları ve demirbaşların arızalarını tespit edip anında gerekli önlemleri alma.

5-Okulun tüm sosyal etkinlik planlamalarını yapmak.

6-Sosyal Etkinlikler Yürütme Kurulunu çalıştırmak.

7-Vefa Günleri projesini uygulamak.

8-Okudukça projesini yönetmek

9-Kariyer günleri programını planlama ve takibini yapmak.

10-OGYE çalışmalarını hazırlamak ve takip etmek.

11-Kutlama ve anma programlarını takip etmek.

12-Erdem Okulu Projesinin planlama ve takibi.

13-İSO kalite belgesi çalışmalarını takip etmek.

14-Sıra,masa,yazı tahtası vb…demirbaşların temizliğinin onarımının gözden geçirilmesi.

15-Öğretmenler odasının tertip ve düzenini sağlamak, tebliğler dosyasını amacına uygun olarak kullanmak.

16-Bayrak törenlerinin bayrak tüzüğüne uygun şekilde yapılmasını sağlamak.

17-Okul kütüphanesinin düzenli çalışmasını sağlamak.

18-Öğretmenlerin e-okula not ve bilgi girişini takip etmek ve okul bilgilerinin girişini yaparak karne ve belgelerin hazırlığını yapmak.

19-Öğrenci notlarının sınıf öğretmenlerinden toplanması, iki ayda bir ara karne düzenlenmesi.

Son sınıf öğrencilerinin ÖSYM işlemlerini yönetmek

20-Sınıf ve okul bazında başarı grafiklerinin düzenlenmesi, çözüm ve önlemler almak.

21-Gerektiğinde sınıf veli toplantıları düzenlemek..

22-Öğrenci problemlerinin belirlenmesi. Sorunlara çözüm üretmek.

23-Tüm birimlerin tertip, düzen ve temizliği.

24-Öğretmen ve öğrenci nöbet görevlerinin takibi.

25-Öğrencilerin sevk, rapor, izin, belge vb. iş ve işlemlerini okul müdürü adına yapmak, onaylamak  ve dosyalamak.

26- Zümre toplantılarına katılmak.

27-Kantin denetleme komisyonuna başkanlık etmek.

28-Okul Sınav Komisyonuna başkanlık yapmak.

29-Öğrenci işlerine baktığınız sınıfların Şube Öğretmenler Kuruluna başkanlık etmek

30-Atölye  ve kursları organize etmek

31-Sınıf geçme defterlerinin basılması kontrol edilip imzalanması