T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Fuarlar

Dergi Günleri

 

Her dergi bir okuldur anlayışı ile hareket eden KAİHL, okul bünyesinde yapılan sosyal etkinliklerin, yazar buluşmalarının, okuma grupları ve atölye faaliyetlerinin ürünü olan çeşitli dergiler neşretmektedir. Bu dergiler edebiyattan sanata, dilden felsefeye, mizahtan bilime kadar geniş bir yelpazeyi oluşturmaktadır.

KAİHL öğrencileri tarafından edebiyat, ilahiyat, felsefe, mizah, bilim, İngilizce ve okul gazetesi alanlarında dokuz ayrı dergi yayımlanmaktadır. Okulun kurulduğu yılı seher olarak kabul eden ilk öğrenciler, edebiyat yazınına Seher Dergisi ile yola koyuldular. Seher´le yola çıkanlar bu gün dokuz süreli yayını daha çıkarmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Dergilerin zihinsel altyapısını oluşturan sosyal faaliyetlerin katkısı ile ilahiyat alanında AZADE, felsefede  MAVİ ELMA, bilimde KÜLTÜR MANTARI, dilde ETC, edebiyatta SEHER ve YANSIMA, okul gazetesi formunda KALEM ve mizah alanında ÇEKİRDEKSİZ KARPUZ çıkarıImaktadır.

Öte yandan dergicilikteki mevcut birikimi ile okulumuz her yıl Türkiye Dergi Editörleri ve Yayıncıları Birliği (TÜRDEB) tarafından düzenlenen Türkiye Dergi Günleri´ne orta öğretim kurumları arasından katılan tek lise olma özelliği taşımaktadır.

 

EducaTurk

 

Doğru ve kaliteli eğitimi arayan öğrenciler için eğitim kurumlarını bir araya getirme hedefiyle 2005 yılında yola çıkan Educaturk gücünü katılımcı ve ziyaretçilerinden alarak, bugün 18 şehrimizde gerçekleştirmektedir. Educaturk etkinliklerinde öğrenci ve veliler, eğitim kurumları ve seçmek istedikleri bölümler hakkında uzmanlara kolayca ulaşabilmekte ve eğitim kurumlarını yakından tanıyabilmektedir.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Educaturk fuarına beş yıldır katılarak eğitim-öğretim hizmetlerini tanıtmaktadır.

 

OKULUMUZUN KATILDIĞI FUARLARDAN GÖRÜNTÜLER

Educaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim FuarıEducaturk Eğitim Fuarı

 

 

 educaturkeducaturk2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
fuar2kitapfuar
    

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

dergi2015

 

 

6. ULUSLARARASI DERGİ FUARI

TÜRDEB (Türkiye Dergiler Birliği Derneği)'in iki yıldır uluslar arası olmak üzere Sirkeci Garı'nda düzenlediği dergi günlerinin altıncısı 12-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Dergi Fuarı'na 

Türkiye'den İtibar, izdiham, Lacivert, Genç, Derin Tarih, vb. farklı alanlarda başarılı dergilerin yanında Filistin, Suriye, Tunus, Cezayir, Makedonya, Sırbistan gibi farklı ülkelerin dergilerinin de katıldığı fuarda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi dergileri olarak okulumuz standı da oradaydı. Edebiyat alanında Seher, ilahiyat alanında Azade, felsefe-kültür alanında Mavi Elma, biyoloji alanında Kültür Mantarı ana dergilerinin yanında Kalem gazetesi ve farklı okul tanıtım broşürleri Kartal neşriyatın ziyaretçilerle buluşan yayınlarıydı. müsebbibi birçok farklı etkinlik (dergi söyleşileri, yazar sohbetleri, dergicilik alanında sergiler) gar salonlarında ve etkinlikler için özel açılan eski tren vagonlarında yapıldı.daha çok "dergi günleri" denilmesinin

Dergi günlerinin açılışında konuşan Bilal Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilik yıllarında çıkardıkları Gülnihal ve halihazırda yayına devam eden Seher dergisinden bahsederek dergicilik faaliyetinin okul yıllarında başlaması gereken son derece gerekli bir etkinlik olduğuna değindi. Daha sonra standımıza gelen Bilal Erdoğan, bu faaliyetlerden ötürü bizlerle gurur duyduğunu ifade etti.

Fuarın diğer günlerinde Rasim Özdenören başta olmak üzere Zeki Bulduk, Aykut Ertuğrul, Şakir Kurtulmuş, Meryem İlayda Atlas, Hakan Arslanbenzer, Selahattin Eşçakır gibi fikir ve edebiyat al

anında önemli isimler standımızı ziyaret etti.

 

Türkiye ve dünyada dergi alanında böyle bir fuarın seyrekliği ve dergicilikte büyük bir boşluğu doldurması nedeniyle edebiyat çevrelerinde önem atfedilen bu fuarda, okurların deyimiyle "okul dergiciliğini aşmış" birden fazla dergiyle bulunmak okulumuz adına onur vericiydi.

fuar

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.05.2015 - Güncelleme: 27.04.2020 13:05 - Görüntülenme: 4660
  Beğen | 3  kişi beğendi