T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kartal AİHL Polonya Science Picnic’de

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Kopernik Bilim Merkezi ve Polish Radyo Tarafından Gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Şenliği Etkinliğinde 4. Kez ülkemizi temsil etti.

Bu yıl 26. sı gerçekleştirilen etkinlik Avrupa’nın en büyük açık hava bilim şenliği olarak bilinmektedir. Her yıl farklı ülkelerden üniversitelerin, araştırma enstitülerinin, müzelerin ve bilim merkezlerinin katılım sağladığı etkinlikte geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yerini aldı.

Avrupa’nın En Büyük Açık Hava Etkinliği: Science Picnic

1997’den beri her yıl düzenlenen Science Picnic isimli etkinlikte beşeri bilimlerden fen bilimlerine ve sosyal bilimlerden mühendislik disiplinlerine kadar çok çeşitli araştırma alanları temsil ediliyor . Polonya’dan ve yurtdışından araştırma ve öğretim kurumları, uygulamalı deneyler ve etkileşimli sergiler kullanarak her yaş grubundan ziyaretçilere hitab ediyor. Bununla birlikte bilimin perde arkasını katılımcıların festival ortamında görmesini sağlıyor. Bilim Pikniği, 2005 yılında Avrupa Komisyonu tarafından “Bilim ve Toplum” alanında 10 model Avrupa projesinden biri olarak takdir edildi. Etkinlik, Varşova’daki Kopernik Bilim Merkezi de dahil olmak üzere diğer birçok popüler bilim girişimi için ilham kaynağı oldu.

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Standı Yoğun İlgi Görüdü

Science Picnic için özel olarak hazırlanan atölyelere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Kartal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerde Usturlap Atölyesi ve Mancınık Atölyesi düzenlendi. Bu atölyelerde katılımcılara bili tarihi ile ilgili sunumlar yapılırken medeniyetimizin önemli bilim insanları hakkında bilgiler sunuldu. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölyelerde katılımcılar daha sonra usturlap ve mancınık yaparak özel bir deneyim yaşamış oldu. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen bir diğer önemli çalışma ise İbn Heysem atölyesi oldu. Katılımcılar, İbn Heysem’in bilim alanına yapmış olduğu katkılar hakkında bilgi sahibi olurken Camera Obscura atölyesine katılma şansı elde etti.

Gelecek yıllarda farklı etkinliklerle Science Picnic etkinliğide yer almayı düşündüklerini dile getiren proje ekibi farklı bilim organizasyonlarıyla öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 15:50 - Görüntülenme: 55
  Beğen | 0  kişi beğendi