Erdem Okulu Güz Dönemi Faaliyetleri

Kardeşlik Köprüsü Haftası

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla üç gün boyunca okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.

Etkinliklerimizin birinci gününde; kimsesiz çocukların eğitim gördüğü bir okuldaki kardeşlerimizi ağırladık, birlikte atölyeler yaptık, oyunlar oynadık, spor yaptık ve onları küçük hediyelerle uğurladık.

• 3

Haftanın ikinci gününde, okulumuzun yakınında bulunan Emrullah Turanlı Sevgi Evi’ndeki kardeşlerimizi ziyaret ettik.

Son gün, kermesimizin ardından okulumuzdaki öğrencilere farkındalık kazandırmak amacıyla Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz ile çocuk hakları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Hep Birlikte Gönüllere: Konya İl Dışı Yardım Projesi

Bu proje kapsamında kimsesiz çocuklara bere örmek amacıyla Kasım ayında “İlmek İlmek İyilik” adıyla bir örgü atölyesi açtık. Hep birlikte rengarenk bereler ördük ve küçük notlarla birlikte hediye paketleri hazırladık.

• 4
  • 5
  • 6

Aralık ayında, Konya’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ve kimsesiz çocuklara yardım etmek üzere yola çıktık. Okulumuzun velileri, hocaları, öğrencileri ve mezunlarının yardımlarıyla bereket ve sevinç paketleri hazırladık. ELBİR Derneği’nin desteğiyle ailelere erzak yardımında bulunurken çocuklara hazırladığımız hediye paketlerini dağıttık. Konya’daki Şeb-i Arus törenine katılarak gezimizi sonlandırdık.

Kitap Mezatı

Birbirinden değerli kitap ve dergileri; hocalarımızın, okul kütüphanemizin ve öğrencilerin desteğiyle bir araya getirerek okulumuzda gerçekleşen kış etkinlikleri kapsamında bir mezat düzenledik.

• 4
  • 5

Gıda Kermesleri

Anneler Birliği’nin ve hocalarımızın katkılarıyla Ekim, Kasım ve Aralık aylarında olmak üzere üç defa kermes düzenledik. Bu kermeslerden elde ettiğimiz gelirleri; erzak yardımı, katarakt ameliyatı ve su kuyusu gibi projelerimizde kullandık.

Erzak Yardımları

Her hafta gruplar halinde okulumuzun çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi iki aileye erzak paketleri götürdük. Bizzat okulumuzun hocaları ve öğrencilerinin yardımıyla bir dönemde toplam 18 aileyi ziyaret ettik.

Yetimhane Ziyaretleri

Kimsesiz çocukların eğitim gördüğü Şehit Polis Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu’na düzenli ziyaretler yaptık. Bir dönem boyunca her hafta farklı öğrenci gruplarının katılımıyla oradaki çocuklarla birçok etkinlik gerçekleştirdik.

Su Kuyusu Projesi

Suya ulaşmakta zorluk çeken bölge halkına yardım etmek amacıyla kermeslerden elde ettiğimiz gelirler ve diğer nakdi yardımlarla Tanzanya’da okulumuz adına bir su kuyusu açtırdık.

Yetim Kardeş Projesi

Yetim Vakfı ile birlikte başladığımız bu projeyle 20 yetime kardeş olduk. Her sınıfa dağıttığımız kumbaralarla yetimlerin bir yıllık ihtiyaçlarını üstlendik.

Katarakt Ameliyatı Projesi

Kermeslerden elde ettiğimiz gelirlerle 4 katarakt hastasının ameliyat masraflarını karşıladık.

Kitap Toplama Kampanyası

Okulumuzun yakınındaki Emrullah Turanlı Sevgi Evi’nin kütüphanesine destek olmak amacıyla bir kampanya başlatarak öğrencilerden kitaplar topladık.

Yayın: 29.03.2023 - Güncelleme: 29.03.2023 09:44 - Görüntülenme: 136