Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Antalya’da hafızlık öğrencilerimizle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, sömestr tatili kampında olan okulumuz hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

“İl Müftüleri İstişare Toplantısı” münasebetiyle Antalya’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sömestr tatili kampında olan İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin (sas), “Ümmetimin en şereflileri hafızlardır.” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Size tavsiyemiz hafızlık çalışmalarınızı bitirdikten sonra kendinizi en iyi bir şekilde yetiştirerek akademik çalışmalarınızı da tamamlamanız. Gönlüm şunu arzu ediyor; hafızlarımızı en güzel bir şekilde yetiştirip, mihraplarımız, kürsülerimiz, minberlerimiz hafız hocalarımızdan olsun, hafız müftülerimiz olsun, vaizlerimiz olsun.” ifadelerini kullandı.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Başkan Erbaş, hafızların Kur’an’ı, Kur’an’ın da hafızları koruduğuna işaret ederek, “Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz; ‘Kur’an’ı şüphesiz biz indirdik Onun muhafızı da biziz.’ buyurmaktadır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’ini hafızlar vesilesiyle koruyor. Bugün basılı Kur’an’lar yok olsa dahi milyonlarca hatasız bir şekilde Kur’an’ı yazacak hafızlarımız var.” dedi.

Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmanın da çetin bir iş olduğunu belirten Başkan Erbaş, hafızlık çalışmalarının hem öğrenci hem hocaları hem de anne babalar için çok sabır isteyen bir süreç olduğunu söyledi.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Kadir Dinç, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya da katıldı.

Yayın: 29.03.2023 - Güncelleme: 29.03.2023 09:47 - Görüntülenme: 69772