T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dergi Buluşmaları

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin dergicilik serüvenini anlatan 'Kartal Neşriyat'  sergimizin GaleriKartal'da ziyaretçilere açılması hepimizi heyecanlandırdı. Kartal AİHL'nin neredeyse açıldığı günden bu güne kadar geçen sürecini önümüze koyan bu sergi, okulda çıkmış ilk duvar gazetelerinden bütün dergilerin, fanzinlerin yer aldığı, okulun adım adım bugünlere nasıl geldiğini anlatan tarihi bir hazine. Bu zenginliği paylaşmanın mutluluğu ve gururu bizi yeni projelere yürümek için cesaretlendiriyor. 30 yıllık okul tarihi boyunca ulaşabildiğimiz 39 basılı farklı dergisi olan Kartal AİHL'nin cesaretin yanına sebat ve kaliteyi eklediğini de görmek ayrı bir kıvanç vesilesi.

Eğitim ve öğretimi çeşitlendirmek ve geliştirmek vazifesi de olan okullarımızın, dergicilik olgusunu gözden kaçırmaması gerekir. Bilindiği gibi eğitim, bireyin öğrenme yeteneklerine uygun ortamlar oluşturup sürdürmeye yardımcı olunması sürecidir. Öğrencilere uygun öğrenme araçları ve ortamları oluşturmak, öğrencinin algılama düzeyini, beklentilerini, ilgi ve gereksinimlerini iyi tanımakla mümkün olur. Dokuz farklı Kartal AİHL dergisini birer atölye gibi çalıştıran okulumuz, hem üründen hem de süreçten kazanımlar elde ederken aynı zamanda öğrencilerinin algılama düzeyini, beklentilerini, ilgi ve ihtiyaçlarını da tanımış oluyor.

Artık uluslararası boyut kazanan "Dergi Günlerinin" bu yıl altıncısı TÜRDEB (Türkiye Dergiler Birliği) tarafından düzenlendi. Altı fuarda da bulunan tek okul Kartal AİHL, aynı zamanda "En Dergici Okul" ödülüne de layık görüldü.

Okudukça, Vefa Günleri, Kariyer Buluşmaları, Okuma Gurupları, Bilinç Seminerleri, Cuma Buluşmaları, Erdem Okulu, Bilim Seyyahları ve Atölye Çalışmaları gibi projeleri başarıyla sürdüren okulumuz, yeni bir projeye başlıyor. "DERGİ BULUŞMALARI"

TÜRDEB (Türkiye Dergiler Birliği) ile işbirliği içerisinde her ay alanının öncüsü dergilerin editör ve yazarlarını öğrencilerimizle buluşturacağız.

İlk misafirimiz LACİVERT DERGİSİ. 19 Kasım 2015 Çarşamba günü Lacivert Dergisinin değerli editörü Meryem İlayda ATLAS ve kıymetli yazarlarının katılımıyla gerçekleşecek program 15.30´da okulumuz kütüphanesinde yapılacak.

 

Bu yıl misafir edeceğimiz diğer dergiler ise Yedi İklim, Arka Kapak, Hacamat ve Hayal Perdesi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2015 - Güncelleme: 25.04.2020 16:43 - Görüntülenme: 1859
  Beğen | 2  kişi beğendi