Kartal AİHL Öğrencileri Romanya´da Robotik Yarışmasında 1.

Romanya’nın Bükreş kentinde 10. Kez düzenlenen 7 ülkeden, 116 takımın, 482 yarışmacının yer aldığı, Avrupa’nın en büyük robot yarışmalarından biri olan RoboChallenge Robotik yarışmasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal TeleTouch adlı projeleriyle Freestyle Showcase kategorisinde Dünya 1.si olmuştur.

Romanya’nın Bükreş kentinde 10. Kez düzenlenen 7 ülkeden, 116 takımın, 482 yarışmacının yer aldığı, Avrupa’nın en büyük robot yarışmalarından biri olan RoboChallenge Robotik yarışmasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal TeleTouch adlı projeleriyle Freestyle Showcase kategorisinde Dünya 1.si olmuştur.

06-11-2017

13 farklı kategorinin yer aldığı yarışmada, Meksika, İngiltere, Fransa, Polonya, Kolombiya, Kongo, Peru, Ekvator, Romanya ve Türkiye’den gelen takımlar, 3-5 Kasım tarihlerinde Bükreş Politehnica Üniversitesi’nde yarıştılar. Sosyal sorumluluk, ekonomiklik ve özgün tasarım koşullarının olduğu FreeStyle dalında, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yazılımını ve mekanik tasarımını tamamen kendilerinin yaptığı TeleTouch adlı ‘Üç Boyutlu El Hareketleriyle Online Sistem Üzerinden Robotik El Kontrolü’ proje ile yer aldı. Profesör ve doçentlerden oluşan jüri heyetinin ilgisini çeken proje,  kimyasal araştırmalarda, uzak mesafe ameliyatlarında ve uzay çalışmalarında, insan elinin yapabildiği tüm işlemlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Danışmalığını Ersin Ertürk’ün üstlendiği proje, ülkemizin uluslararası arenada temsili adına önemli bir adım olup, 2018 yılında Meksika ve Ekvator’da düzenlenecek robot yarışmalarından davet almıştır.06-11-2017

Ekibin sonraki hedefi Çin’de yapılan robot yarışmasına katılmaktı

Yayın: 06.11.2017 - Güncelleme: 06.11.2017 08:52 - Görüntülenme: 611