TOEFL Junior Sınavlarımız

08-10-2018

Değerli Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz;

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 4 yıldır Hazırlık sınıflarımızda başarıyla TOEFL  Junior Standard Sınavını uyguluyoruz. TOEFL Junior A2-B2 seviyelerindeki öğrenciler için tavsiye edilmekte olup, Toefl Ailesinin bir üyesi olarak tüm dünyada kabul gören “İngilizce Seviye Ölçme” sınavlarının önemli bir parçasıdır. Bağımsız ve dış kaynaklı bu sınavlar ile öğrencilerimizin İngilizce akademik bilgi düzeyleri ve dil yeterlilikleri ölçülür, başarı için onlara rehberlik eder, aynı zamanda Size de İngilizce iletişim becerileri hakkında gerçek bilgi ve fikir verir. Her sınav sonunda, tüm katılımcı öğrencimize sınav karnesi Toefl Türkiye tarafından hazırlanarak verilir ve bu şekilde de hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz dil seviyeleri hakkında bilgi sahibi olurlar. 3.sınavın sonunda ise öğrencilerimiz Toefl Başarı Sertifikası ile taçlandırılır. Bu sertifika da tüm dünyada geçerli olan bir dil başarı sertifikasıdır.

Her yıl 3 sınav formatında uygulanan bu sınav şu aşamalarla gerçekleştirilir. Okulumuzu kazanan öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılının ilk haftasında Toefl Türkiye yetkilileri ve sınav ekibi tarafından Toefl Junior Seviye Tespit Sınavına alınır. Çıkan sınav sonuçlarına göre İngilizce Hazırlık Sınıfları oluşturulur. İlk yarıyılın sonunda tüm İngilizce Hazırlık öğrencilerimiz Toefl Junior 2.Sınavına alınır. Bu sınavda da öğrencilerin dil gelişimleri ölçülür. Toefl Junior 3.Sınavımız ise yıl sonunda gerçekleştirilir.

TOEFL ailesinin  üyesi olarak TOEFL Junior Standard Test - Okuma, Dinleme ve Dil Formu & Anlamı ölçen; kağıt tabanlı, çoktan seçmeli bir sınavdır. TOEFL IBT ve TOEFL ITP değerlendirme serisinin 2.aşaması olan TOEFL JUNIOR,  TOEFL ailesinin bir üyesidir. Amacı; kullanıcılarına, dünya genelinde en çok kullanılan bir dünya markası eşliğinde kendi  amaçlarına uygun kullanabilecekleri, güvenilir ve geçerli bir test sunmaktır.

TOEFL Junior, uluslararası CEFR (A1-A2-B1-B2-C1-C2)  standartlarına eşleştirme yaparak, öğrencilerinizin  başarısını ölçmek ve size, öğrencilerinizin İngilizce yeterlilik düzeylerini daha doğru anlamanızı sağlamayı hedeflemiştir. Ayrıca, TOEFL Junior  puanları ile öğrenciler Lexile derecesi elde ederler, bu puanla  daha kolay, okuma düzeyine uygun  kitap seçerek kendilerini geliştirebilirler.

Sonuç olarak, tüm Değerli Velilerimize ve Sevgili Öğrencilerimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu yeni bir eğitim yılı diler,  başarımızda emeği geçen tüm Velilerimize, Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize, İdarecilerimize  ve KAIHL Ailesiyle birlikte diğer tüm paydaşlarımıza da teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İngilizce Departmanı