KaihlMUN´18 Açılış

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında KAIHLMUN’18´i  düzenliyor.

KAIHLMUN, “Değişimi Değiştir” ile “İnsan Onuru ve Müdahaleler” temaları kapsamında gerçekleştirdiği ilk iki konferansın ardından üçüncüsünde “Gerçek Ötesi ve Adalet” temasını ele alarak,  kişisel çıkarların dünya politikasında objektiflikten daha fazla önem gördüğü gerçeğinin altını çizmek istiyor.

İngilizce, Arapça ve Osmanlı Türkçesi dillerinde bildiri yazma ve tartışma olanağı sunan KAIHLMUN Konferansları, politik, sosyolojik, ekonomik ve uluslararası birçok problemi lise öğrencilerinden oluşan nitelikli gruplarla tartışmaya konu etmektedir. KAIHLMUN, 3 farklı kıtadan 10’u aşkın ülkeden (ABD, İngiltere, Kanada, Avusturya, Hindistan, Pakistan, Ürdün, Kazakistan, Romanya, KKTC, Karadağ, Kosova) öğrencileri bir araya getirmek suretiyle katılımcılar arasında kültürel etkileşim ve fikir paylaşımına zemin hazırlayarak  küresel barışa hizmet sayılabilecek bir sürecin parçası olmayı hedeflemektedir.

KAIHLMUN’18 Konferansı kapsamında KAIHLMUN akademik takımı, güncel konuların yanı sıra insanlık tarihine yön vermiş olayları da gündem maddesine dâhil ederek, katılımcılara geçmiş ile günümüz arasında köprü kurma ve tarihi yeniden yazma fırsatı sağlayan 8 eşsiz komite sunmaktadır. Komitelerimiz,
Bilim ve Teknoloji Yüksek Komisyonu-Yapay Zekâ (2040):  Yapay Zekâların İnsan ve Dünya Üzerindeki Etkileri;
Fütürist BM Güvenlik Konseyi (2038):  Güvenlik Konseyi Reformu;
BM Küresel Bağlılık Komitesi: Özerk Bölgeler ve Bağımsızlık;
BM Kıbrıs Müzakereleri:  Diaspora ve Kıbrıs Antlaşmaları;
BM İnsan Hakları Konseyi: Mısır Askeri Darbesi ve Yemen İç Savaşı;
Kriz Komitesi: Afgan Savaşı;
İslam İş Birliği Teşkilatı: Zarar Görmüş Ortadoğu Ülkelerinin Yeniden İnşası / Kudüs Problemi / Katar Problemi;
Divan-ı Hümayun: Mohaç Seferi; olarak planlanmıştır.

Katılımcıların belirsizlik ve adalet iddialarına yol açan nesnelliğin ihlal edilmiş normları hakkında derin bir anlayışa sahip olmalarını hedefleyen KAIHLMUN’18 ulusal ve uluslararası arenadan 250’yi aşkın katılımcıyı ağırlayacak.  Konferansımızın açılışı 22 Şubat 2018 Perşembe günü 14.30’da Kartal AİHL Şehit Mustafa Yaman Konferans Salonunda, Komite çalışmaları ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli Kampüsünde gerçekleşecektir.
Davet eder, teşriflerinizi arz ederim.

17-02-2018

Yayın: 17.02.2018 - Güncelleme: 17.02.2018 00:10 - Görüntülenme: 927