Güzel haberler

Son birkaç günde gelen başarılarımız

Ulusal Yetenek ve Mentor Ağında İkinciyiz

İstanbul Kalkınma Ajansı´nın desteğiyle Üsküdar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Ulusal Yetenek ve Mentor Ağı" projesi kapsamında Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Musa Sadık ÜNAL ve Abdurrahman Emirhan ÜNAL hazırladıkları projeyle ikinci oldular.

12 Ocak 2018 günü gerçekleştirilen programda projeye katılan mentiler, bir yıl boyunca akademisyenlerle yaptıkları çalışmalar sonucu ortaya çıkan projelerini sergiledi. Projeler arasında yapılan değerlendirmelerde üç proje ödüle layık görüldü.

İstanbul Bilsem öğrencilerinin "Dilimizin Kültür Hazineleri" projesi birinci, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin "Robotik El Sisteminin Üç Boyutlu El Hareketleri ile Online Sistem Üzerinden Kontrolü Teletouch" projesi ikinci ve Kocaeli Fen Lisesi´nden "Bu Robot Sesli Komutlarınızla Ev İşlerinizi Yapıyor" proje ise üçüncü oldu.

ŞiirŞehir Kudüs Yarışmasında Türkiye Birincisiyiz

Kudüs’ü gençlerin gündemine taşımak için Burak Derneği ve TYB İstanbul Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Şiir Şehir Kudüs” başlıklı Liseler Arası Kudüs Temalı Şiir Yarışması’nın dereceye girenleri, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 13 Ocak 2018’de yapılan muhteşem bir törenle ödüllerine kavuştu.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün lise ve dengi okullardan gelen binlerce şiir, Türkiye’nin önde gelen şairleri tarafından titizlikle incelendi. Bunun sonucunda 1’inci, 2’inci, 3’üncü isimler ve beraberinde mansiyon almaya hak kazanan beş kişi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan törende ödüllerini aldı.

Türkiye birincisi  “Zeytin Dallarından Kırlangıç Yuvaları” şiiriyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 12-A sınıfı öğrencisi Abdulkadir Öksüz oldu

Tübitak Bilim Olimpiyatları  Kış Okulundayız

Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavı değerlendirmesi sonucunda Biyolojide Saniye Feyza ÜLGÜR ve matematikte ise Ömer TEKİN Antalya’da düzenlenen kampa katıldılar. Öğrencilerimize milli takım yolunda başarılar dileriz.

Geleneksel Okçluk Yarışmasından Ödüllerle Döndük

14 Ocak 2018 Pazar günü Türkiye’nin değişik illerinden 29 takım ve 367 sporcunun katılımıyla Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu’nda Ümraniye Belediyesi tarafından ikincisidüzenlenen Geleneksel Okçuluk Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Geleneksel kıyafetleriyle ter döken yarışmacılar davetliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.Etap etap gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren yarışmacılara, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından ödülleri takdim edildi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Geleneksel Okçuluk Kulübü çatısı altında 6 sporcumuzla katıldığımız müsabakada 10.Sınıf öğrencilerimizden Alperen ERTEM Türkiye 3.sü, 9.Sınıf öğrencilerimizden Emirhan ÖZMEN Türkiye 4.sü, 10. Sınıf öğrencilerimizden Erdem ÖZKAN ise Türkiye 6. sı oldu. İlk 10 içerisinde 3 öğrencimiz yer alarak  derece yapmış ve okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.

Din Öğretiminde Gelen Başarılar

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından mesleki yarışmaların bölge finalleri gerçekleştirdi. Yarışmalarda 2 birincilik, 2 ikincilik ve

2 dördüncülük aldık.  Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışmasında Enes FEYZİOĞLU  ve Genç Nida Kız öğrenciler Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında F.Zehra TEKİN birinci oldular.  Genç Nida Kız öğrenciler arası Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Z. Berre TUNCA ve Genç Hatipler Minberde Hutbe okuma yarışmasında Fatih UÇAR ikinci oldular. Genç Sada Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında M. Tarık KİRENCİ ve Genç Bilaller Ezan’ı Güzel Okuma Yarışmasında Fatih ÇAKIR 4. oldular

17-01-201817-01-201817-01-201817-01-201817-01-2018