Çorum Hafızlık Kampı

Hafızlık Kulübü öğrencilerimiz 2023 yılının beşinci ve son kampını Çorum’da gerçekleştirdi. Erkek öğrencilerimizin Çorum Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi (Çorum İHL), kız öğrencilerimizin ise Buharaevler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde misafir olduğu kampa toplam 73 öğrencimiz katıldı. 7 günlük kamp süresince yoğun bir hafızlık çalışması yapan öğrencilerimiz aynı zamanda Çorum’un tarihi ve önemli mekanlarını gezme fırsatı buldu. Çorumlu Obası’nda yapılan etkinlikler sonrasında Çorum Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın öğrencilerimizle hasbihal ettiler. Hattuşa ve Alacahöyük gezisiyle öğrencilerimiz eski bir medeniyet olan Hititlerden kalan eserleri yerinde görürken akabinde ise yakın tarihimizde yaşanan ve şapka kanununa muhalefet etmek suçundan(!) dolayı İstiklal Mahkemesinde yargılanıp idam edilen İskilipli Mehmet Âtıf Hoca’nın kabrini ziyaret edip dua ettiler. Bizlerle yakinen ilgilenen Çorum Belediye Başkan Yardımcımız Murat Erdem Bey’e, Çorum Erol Olçok AİHL ve Buharaevler AİHL yöneticilerine, İskilip Müftülüğüne teşekkür ederiz.

Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 09:53 - Görüntülenme: 388