T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bayer Liseler Arası Proje Yarışmasında Yeni Bir Başarı

Bu yıl altıncısı düzenlenen Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması'na Türkiye'nin farklı şehirlerinden toplam 568 proje katıldı. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden değerli akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, final sunumuna çağrılmasına karar verilen 10 proje arasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Semanur Atıcı'nın "Agave Kaktüsünün (Agave Sisalana) Lifleri ve Bor Karbürden Anti Radyoaktif Sıvı ve İp Yapımı" isimli projesi de yer aldı.

 

https://www.bayer.com.tr/tr/medya/basin-bultenleri/blaby-2020-ilk-10-proje-belli-oldu.php

 

Projesi ile ilgili bilgi veren Semanur Atıcı, birçok canlının radyasyondan olumsuz etkilendiğini ve radyasyonun canlıların kromozomlarında mutasyonlara, çeşitli kanser türlerine ve hipotiroidi gibi hastalıklara sebep olduğunu belirtti. Doğada bulunan bazı bitkilerin radyasyonu tutabilme özelliği olduğunu ve bunların radyasyon tutucu olarak kullanılabileceğini düşüncesinden hareketle çalışmalara başladığını aktaran Atıcı, Kaktüs bitkisi özü ve Bor minerali ile anti-radyoaktif bir sıvı oluşturduğunu ve agave liflerinden anti-radyoaktif ip yaptığını aktardı. Projesinde elde edilen iplik ile tekstil ürünleri üretilebileceğini ve elde edilen sıvının farklı yüzeylere uygulanarak radyasyonu absorbe edici ürünlerin geliştirilebileceğini sözlerine ekleyen Atıcı, projesinin benzer çalışmalara oranla maliyetinin çok düşük olduğunu ifade etti. Semanur Atıcı, çalışmaları sürecinde kendisine destek olan okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ederek elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

06-05-2020

 

Projeye danışmanlık yapan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji öğretmeni Sevil Aşkın öğrencisinin elde ettiği başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek öğrencisi Semanur'un çok çalıştığını ve projenin insanların sağlığı açısından önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Böyle bir çalışmanın içinde yer almanın kendisi içinde önemli bir tecrübe olduğunu dile getiren Aşkın, sağladığı tüm imkânlar ve destekler için okul idaresine teşekkürlerimi sunmak isterim diyerek sözlerini tamamladı.

06-05-2020

 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam, bu başarıları görmekten mutlu olduğunu ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü;  başarıların tesadüf olmadığını burada ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimize fen bilimleri alanlarında yoğun bir eğitim veriyoruz. Fen derslerinde laboratuvarları aktif olarak kullanıyor ve bu anlamda imkânlarımızı, gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak adına her zaman daha iyi noktaya taşıma gayreti gösteriyoruz. Diğer taraftan özel proje grupları oluşturarak eğitimler düzenliyor öğrencilerimiz teşvik ediyoruz. Akademik kadromuzla öğrencilerimizin her zaman yanında oluyor, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası eğitim projeleri ile öğrencilerimizin vizyonunun genişlemesine ve dünya ölçeğinde düşünmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de hamdolsun emeklerimizi karşılıksız bırakmayıp her zaman daha fazla çalışma gayreti içinde oluyor. Tüm bunlar bir araya gelince arkasından başarı da geliyor. Öğrencilerimize her alanda daha iyi imkânlar sağlamak için tüm eğitim kadromuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek tamamladı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2020 - Güncelleme: 06.05.2020 15:41 - Görüntülenme: 847
  Beğen | 7  kişi beğendi